Günümüzde hemen herkes sağlık açısından daha uygun olduğunu düşündüğü için eski yöntemlere dönmektedir, bu yöntemlerin başında da sir ağda gelmektedir. Bal mumu içeriğine sahip olan sir ağdalar vücudumuzun her yerinde kullanılabilir. Sir ağda uygulaması kuaförlerde uygulandığı gibi evde de kendi başınıza uygulayabileceğiniz bir yöntemdir.
Sir ağda tüy tiplerine göre kullanım amacıyla çeşitlilik göstermektedir. İnce, kalın ve ya köklü değişik tiplerde tüyler bulunmaktadır. Bu tüy tiplerine göre de değişik çeşitlerde sir ağdalar bulunur. Sir ağdalar genellikle çeşitlilik ve uygulama yapılacak bölgeye göre değişik renklerdedir. Vücudun her bölgesine aynı tip sir ağda kullanmak oldukça yanlıştır. Bu ciltteki tahrişe veya diğer cilt problemlerine neden olabilir. Yüz bölgesine ilk kez sir ağda uygulaması yapılacak ise uygulama yapılacak bölgedeki küçük bir alan seçilmelidir ve sir ağda oraya uygulanarak denenmelidir. Kaşıntı, tahriş olma ve ya diğer cir cilt problemi yaratmadığı takdirde sir işlemi tüm yüz bölgesine uygulanabilir.
Sir ağda kalıp halinde sert yapıdadır. Sert yapışını yumuşatmak amacıyla sir ısıtıcısı kullanılır. Sir ısıtıcısı yardımıyla ağda sıvı hale getirilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sir ağdamızın çok akışkan olmamasıdır. Daha çok karamel kıvamlı olmalıdır. Isınmış olan ağda ile bilek içine küçük bir deneme yapılarak sıcaklığına bakılır. Bilek içiniz yanmayacak sıcaklıkta ise uygulamaya uygundur. Eğer hazırlamış olduğunuz sir ağdanız gereğinden fazla sıcaksa ciltte cilt yanıkları, lekeler ya da tahrişler oluşmasına neden olabilir.
Sir ağda bir spatula yardımıyla cilde sürülmelidir. Uygulama yapılan bölge çok büyük olmamalıdır. Parça parça cilde sürülen sir ağdanın temizlenmesi ve çekilmesi sizlere kolaylık sağlar. Cilde sürülecek olan sir ağda ince bir tabaka halinde sürülmelidir aksi halinde kalın tabakalı sir ağda hem çekilirken acıyı artırır hem de tüylerin tamamının alımını zorlaştırır. Sir ağda ciltteki tüylerin çıkış yönüne doğru ince bir şekilde uygulanır. Çekme işlemi için sir bezleri kullanılır. Sir uygulanan alanın büyüklüğüne göre sir bezi kesilir ve o alana yapıştırılır. Siz bezi tüylerin çıkma yönün tam tersine doğru hızlı bir şekilde alana paralel olarak çekilmelidir.
Sir ağda sürme işlemi oldukça hızlı olmalıdır. Çünkü sir ağda içindeki bal mumu nedeniyle hızlı kurumaktadır, hızlı soğuyan sir hızlı kurur. Ayrıca çekme işlemi de hızlı olmalıdır. Yavaş yapılan çekmeler derinizin üst tabakasını alabileceği gibi acı çekmenize de neden olabilir.
